Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

ENTMATERIALEN
847510 Entwas "Warm"


  images vergroot afbeelding
 
Een watervrij afdichtmiddel op basis van bijenwas ter voorkoming van uitdroging van de ent en het stamhout. De Entwas smelten en aanbrengen door middel van een kwast of houten spatel.
Bij het smelten en gebruik nooit de temperatuur van 80°C overschrijden, controleer met behulp van een thermometer de temperatuur. Gebruik bij voorkeur een entwasketel of een dubbele pan met een watermantel (au bain marie). De Entwas kan meerdere keren worden gesmolten voor gebruik.
Het wordt ontraden om dit middel te combineren met andere middelen.
De openingen tussen ent en stamhout dienen zorgvuldig te worden aangesmeerd, zodat de vrijgekomen cambiumlaag en de verbinding tussen ent en stamhout niet meer met de buitenlucht in contact staan. Hierdoor wordt uitdroging van het hout voorkomen. Ook het topje van de ent dient bestreken te worden. Indien voor de vergroeiing van ent en stamhout, door sterke groeizwelling, openingen in de entwaslaag ontstaan, dienen deze opnieuw te worden aangesmeerd. Bij controle op het aanslaan van de enten, dient tevens de entwaslaag op eventuele openingen te worden gecontroleerd. De Entwas barst niet bij doordringende kou, maar kan bij extreem hoge temperaturen (>50°C) in de kas druppelvorming geven. We verdelen onze blokken tot ongeveer 100 g per portie.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Tuinhulpjes
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

847510.1  ± 100 g    2,95 
bestel